Snel leren = leuk leren


Ik ben erg enthousiast over de cursus  Snel leren=leuk leren. Had ik die vroeger gehad, dan was ik vast niet 2x blijven zitten en had huiswerk met meer plezier gedaan. Wat leer je allemaal? Je leert SNEL lezen (echt stukken sneller, dan je deed), je leert hoe je met je hersens om moet gaan, dus NIET de dag voor je toets in 1x alle stof erin te persen, je leert plannen (zodat je WEET dat je iets afkrijgt en niet alleen maar hoopt dat je het afkrijgt.

Wat ik belangrijk vind, is dat je met een glimlach naar jezelf kan kijken en dan hoef je geeneens alles in 1x goed en perfect te doen, maar dan weet je wel hoe je jezelf weer op de rit kan krijgen.

De cursus je snellezen, hoe je geheugen werkt, plannen enz en onderhand moet jij er zelf ook wat voor doen: in die 6 weken vraagt het elke dag 15 minuten ‘huiswerk’, wat haast altijd te doen is in combinatie met je eigen huiswerk.

Iedereen die aan de cursus mee doet leert:

• 2-4 keer sneller lezen dan voorheen

• Slim samenvatten met behulp van mindmappen

• Hoe vaak je moet herhalen om informatie in je langetermijngeheugen te krijgen

• Geheugentechnieken om makkelijk theorie geordend te leren

• Hoe je het beste de verschillende soorten huiswerk aan kunt pakken zoals theorie leren, woordjes leren, literatuurboeken lezen enz.

• Je werk te plannen op de manier die voor jouzelf het beste werkt

De cursussen kondig ik soms van te voren aan, maar handiger is het, om op te bellen, wanneer er weer een cursus start. Wanneer je de eerste bent, voor een nieuwe cursus, heb je de meeste invloed op het tijdstip waarop ik ze ga geven.
Een cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur,  6 weken lang, met maximaal 5 cursisten. De cursus kost €279.95, dat is inclusief het bijbehorende boek

Leerlingen met dyslexie of concentratieproblemen zijn er ook prima mee geholpen. En ook leerlingen die hoogbegaafd zijn varen er wel bij.

Dyslexie:

Met het snellezen ligt de nadruk meer op het herkennen van woordgroepen, wat dyslecten vaak erg helpt. Het mindmappen werkt ook prettig, omdat het een vorm van samenvatten is, die gericht is op begrip en het zichtbaar maken van de stof dmv pictogrammen, schema’s en plaatjes. Doorgaans stelt de hele methode je in staat om binnen een zeer acceptabele tijd je (huis)werk te doen en je boeken te lezen.

Concentratieproblemen:

Door echt snel te leren lezen, wordt er meer hersencapaciteit aangesproken en dat geeft minder ruimte voor afleiding. En al kan je vaak minder lang achter elkaar bv lezen, door die grotere focus kan je dan toch beduidend meer af krijgen.
Door te werken met leerblokken van maximaal een half uur ben je beter in staat jehuiswerk te overzien, te maken en te leren. Het mindmappen (wat een heel andere manier van ‘leren’ is) is vaak een veel passender manier van leren.

Hoogbegaafdheid:

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak didactisch erg sterk, maar hebben regelmatig moeite met structuur en overzicht en ervaren steun bij het leren van leer- en werkstrategieën. Zij willen meestal graag ZELF uitzoeken wat het best bij ze past. Prima. Dat is ook goed. Voor iedereen geldt, dat dingen werken, als het bij je past. Als je met de strategieën die bij jou passen, je werk goed kan doen, scheelt dat een hoop frustratie.

Time2control