Visie


Als puber/jongere groei je toe naar zelfstandigheid, maar je bent nog niet zelfstandig. Je woont met anderen onder één dak en je moet je gedrag aan anderen aanpassen, ook op school en in andere situaties. Er zijn altijd mensen met wie je het moeiteloos goed kan vinden (gelukkig maar) en mensen met wie dat moeilijker gaat. Dat is een ‘fact of life’.

Het kunnen omgaan met mensen, taken en zaken die frustratie of zelfs woede kunnen oproepen, is een vaardigheid. Wanneer je die niet beheerst en bv snel kwaad wordt, kom je gegarandeerd in de problemen. Niet alleen thuis of op school, maar ook later.
Wanneer je als ouder of opvoeder snel boos, ongeduldig of bv angstig wordt, dan heb je kans dat je vaker dan je lief is, in ruzies en gedoe verzeild raakt gedurende de opvoeding van je kind..

Je gezin, je herkomst, je ervaring, de mensen die je lief zijn, opleiding en werk, bepalen hoe je reageert, wat je beslist en hoe je je eigen leven vorm geeft.

Een gesprek over de manier waarop je in de wereld staat, over de keuzes die je maakt, over de dingen die je belangrijk vindt, kan heel verhelderend werken, niet in het minst voor jezelf. Ik ga zo’n gesprek graag met je aan.
Een gesprek met als basis: de overtuiging dat iedereen OK is en dat iedereen z’n eigen weg kiest om die dingen tegen te komen, die je tegen wilt komen.

Voor deze visie staat ook de kleurrijke afbeelding die je op mijn site tegenkomt: iedereen is verschillend, maar we lijken ook op elkaar (dat is het leuke of soms het irritante ervan) en we komen elkaar gelukkig ook weer tegen.